Werken in de standbouw

Werken in de standbouw, wat houdt dat in?

Deze vraag krijgen we regelmatig. En dat is niet gek, want ook al bezoek je regelmatig zelf een beurs, je krijgt weinig mee van de voorbereiding en het werk na de beurs. Op het moment dat je als bezoeker de beurshal instapt, merk je daar niets van. En dat is een leuk aspect van ons vak. Het is een sport om alles keurig op tijd en tot in de puntjes te regelen.

Natuurlijk verschilt het per functie binnen het bedrijf wat je werkzaamheden zijn. Als projectmanager bijvoorbeeld ben je het aanspreekpunt voor onze klanten. Je bent de spil tussen de verschillende afdelingen, zoals de afdeling design en de werkplaats. PR Standbouw heeft alles in eigen huis. Van advies, design, projectmanagement, productie, op- en afbouw en transport. De lijntjes zijn kort en dat werkt voor ons heel prettig. Daarnaast leg je contacten extern. Denk aan leveranciers en beursorganisaties. Je regelt de bestellingen, zoals doeken en stickers die in de stand gebruikt worden. En met de beursorganisatie stem je het ontwerp af. En als dat nodig is vraag je aanvullende diensten aan. Denk aan een wateraansluiting, afvoer of elektra.

Als vakman in de werkplaats werk je samen met de projectmanager. Je bereidt alles tot in de puntjes voor. Duurzaamheid is voor ons een belangrijk thema. Dat betekent dat we spullen zoveel mogelijk hergebruiken. Bestaande meubels worden netjes in kisten vervoerd. En waar nodig, wordt een stand onderdeel opgeknapt. Er worden nieuwe meubels gemaakt. Soms op maat, soms een eyecatcher die voor meerdere doeleinden kan worden ingezet.

Geen dag is hetzelfde. De ene dag ben je in de werkplaats aan het voorbereiden. De andere dag sta je op de beurs. Je bent bezig met bouwen, maar ook met elektra, verlichting, schilderen en decoreren. Je bent op de beurs het aanspreekpunt voor onze klanten en levert de stand zelfstandig op.

Met ruim 35 jaar ervaring binnen dit vakgebied, durven we gerust te stellen dat alle ins and outs van standbouw goed kennen. In veel vacatures staat dat een werkomgeving dynamisch is. Dat geldt met stip ons vak. En dat maakt het zo leuk. Het is afwisselend en je leert veel.

Ben je benieuwd of een baan in de standbouw iets voor jou is? We vertellen je er graag meer over. Neem gerust contact op. Of bekijk onze vacatures.

Berichten

Instagram

Maak kennis met het team